Składniki
- 60 dag okrawków mięsa końskiego peklowanego
- 10-12 dag tartej bułki
- 10 dag smalcu
- jajko
- 3 ząbki czosnku
- majeranek
- pieprz
- sól
Sposób przygotowania
Ze zmielonego mięsa, jajka i przypraw sporządzić masę. Formować cienkie kiełbaski i obtaczać w tartej bułce. Smażyć na smalcu na złoty kolor. Podawać z odsmażanymi ziemniakami i surówką z kwaszonej kapusty.
Sprawdź inne przepisy na dania smażone
- Opłukaną i osuszona polędwicę poszarpać lub przepuścić przez maszynkę z siatką o grubych oczkach – chodzi o otrzymanie kawałków długości […]
- Pieczarki oczyszczone pokroić w średnią kostkę, obraną cebulę w drobną kostkę. Dusić razem na maśle, do odparowania wody, odstawić do […]
- Ze zmielonego mięsa, jajka i przypraw sporządzić masę. Formować cienkie kiełbaski i obtaczać w tartej bułce. Smażyć na smalcu na […]