Składniki
- 40 dag polędwicy końskiej
- 4 żółtka
- 6 dag cebuli
- 5 dag musztardy
- 6 dag korniszonów
- 3 marynowane pieczarki
- łyżeczka musztardy
- 6 dag grzybów marynowanych
- 3 łyżki oliwy
- pieprz
- sól
Sposób przygotowania
Polędwicę oczyścić z błon, dwukrotnie przepuścić przez maszynkę, dodać drobno posiekaną cebulę, pieprz, sól i oliwę. Dobrze łyżką wyrobić. Na 4 talerzykach układać kopczyki z mięsa, robiąc w każdym zagłębienie, do środka którego wbić surowe żółtko. Przybrać posiekanymi grzybkami i korniszonami. Podawać z białym pieczywem.
Sprawdź inne przepisy na przystawki
- Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso trzykrotnie przepuścić przez maszynkę. Dokładnie wymieszać z koniakiem i oliwą. Doprawić do smaku solą, […]
- Polędwicę natrzeć solą, pieprzem i bazylią, zamrozić. Pokroić na bardzo cienkie plasterki (najlepiej maszyną), ułożyć na talerzu, posmarować równomiernie pędzelkiem […]
- Przygotować sos: zmieszać szklankę przegotowanej wody z octem, dodać posiekany czosnek utarty z solą, zagotować, ostudzić, wstawić na 24 godziny […]