Składniki
- 25 dag mielonej koniny
- 25 dag słoniny
- 3 łyżki bulionu
- 2 ząbki czosnku
- łyżka kminku
- pieprz
- sól
Sposób przygotowania
Kminek utłuc w moździerzu, wymieszać z mięsem, pieprzem i roztartym z solą czosnkiem. Uformować wąskie, podłużne kotleciki, które następnie owinąć cienkimi plastrami słoniny. Nabijać na szpadki szaszłykowe, piec 8-10 minut spryskując bulionem. Na szpadce powinno znaleźć się do 4 kotlecików. Podawać z ziemniakami purée i zieloną sałatą ze śmietaną.
Sprawdź inne przepisy na szaszłyki
- Przyprawy utłuc w moździerzu, wymieszać z łyżką soli, odstawić na 24 godziny. Mięso podzielić na kostki o boku 4 cm, […]
- Mięso umyć, pokroić na kawałki. Włożyć do miski, zalać marynatą z oleju, wina oraz soku z cytryny. Dodać pokrojony w […]
- Mięso umyć, osączyć, pokrajać w kostkę (o boku 4 cm). Czosnek utrzeć z solą, cebulę pokrajać w cienkie plasterki. Mięso […]