Składniki
- 30 dag polędwicy końskiej
- 4 pomidory
- cebula
- 4 kiszone ogórki
- 2 łyżki startego chrzanu
- oliwa
- posiekana natka pietruszki
- sól
Sposób przygotowania
Mięso opłukać, pokroić na kawałki. Posmarować chrzanem, odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki, wyciąć stwardniałe kawałki. Cebulę pokroić na cząstki, podzielić na piórka, ogórki pokroić na kawałki. Mięso i warzywa nadziewać na szpadki szaszłykowe, oprószyć solą, skropić oliwą i piec po 7 minut z każdej strony. Podawać posypane posiekaną natką.
Sprawdź inne przepisy na szaszłyki
- Przyprawy utłuc w moździerzu, wymieszać z łyżką soli, odstawić na 24 godziny. Kawałki mięsa o boku 4 cm posypać przyprawami […]
- Polędwicę opłukać, usunąć powięzi, pokroić na kawałki 3×3 cm i grubości 1 cm, posypać pieprzem i odstawić na 30 minut […]
- Mięso umyć, osączyć, pokrajać w dużą kostkę. Warzywa umyć. Cukinię, dynię i cebulę pokroić na kawałki. Papryki oczyścić z gniazd […]