Składniki
- 25 dag mielonej koniny
- 10 dag mielonej słoniny
- 12-16 kromek bułki paryskiej
- 10 dag masła
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- łyżka majeranku
- gałka muszkatołowa
- pieprz
- sól
Sposób przygotowania
Mięso wymieszać z solą, pieprzem i gałką muszkatołową, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Słoninę wymieszać z natką pietruszki i majerankiem. Uformować z mięsa kotleciki nadziewając środki farszem ze słoniny. Zawijać brzegi kotlecików tak, aby utworzyły się kiełbaski z nadzieniem. Na szpadki szaszłykowe nadziewać bułkę, kiełbaskę, bułkę. Posmarować pędzelkiem maczanym w roztopionym maśle. Piec na średnim ogniu 10 minut.
Sprawdź inne przepisy na szaszłyki
- Sos sojowy wymieszać z imbirem, roztartym czosnkiem, olejem i 2-3 łyżkami soku z ananasa (z puszki). Umyte i osuszone mięso […]
- Opłukaną polędwicę pokroić na plastry grubości ok. 1 cm. Sok z cytryny wymieszać z miodem, posmarować mięso, odstawić na godzinę […]
- Mięso wymieszać z solą, pieprzem i gałką muszkatołową, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Słoninę wymieszać z natką pietruszki i […]